Man schiet vriend dood en pleegt daarna zelfmoord

De 55-jarige R.S. heeft op maandag 3 juli 2023 op een adres aan de Vredeslustweg zijn goede vriend B.K. (54) met een jachtgeweer neergeschoten, waarna hij de hand aan zichzelf sloeg.

De politie van het bureau de Nieuwe Grond deed na de melding van het schietincident met dodelijk afloop bovenvermelde locatie aan voor onderzoek. Daar aangekomen troffen de wetsdienaren de twee lichamen van de vrienden die geen teken van leven meer vertoonden aan. Een arts stelde officieel de dood van B.K. en R.S. vast.

Volgens het voorlopige onderzoek is naar voren gekomen dat het tweetal goed bevriend was en elkaar dagelijks ontmoette. R.S. belde op die bewuste dag zijn vriend B.K. op, hem te helpen met het afronden van een vergaarbak die zij hadden gemaakt. Op een onbewaakt moment moet R.S. naar binnen zijn gelopen en zich hebben bewapend met een jachtgeweer, waarmee hij zijn vriend B.K. neerknalde. Het slachtoffer werd in zijn behaard hoofd geraakt. Hierna liep R.S. zijn woning binnen en schoot zichzelf neer. Het motief tot deze daad is vooralsnog onduidelijk. Het verder onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Beide ontzielde lichamen zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie voor obductie door de politie in beslag genomen. Het jachtgeweer is eveneens hangende het onderzoek in beslag genomen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.