Man poogt vrouw te vermoorden, waarna hij zichzelf door het hoofd schoot

De 34-jarige Rudy Tower overleed op vrijdag 8 januari in het ziekenhuis, na poging zijn ex-partner dood te schieten en vervolgens zichzelf door het hoofd te schieten.

De politie van het bureau de Nieuwe Grond kreeg de melding van een schietincident aan de Johannes Michelsweg en deed de plek aan voor onderzoek.

Bij aankomst van de politie werd de 23-jarige vrouw M.M. badend in haar bloed aangetroffen. Zij vertoonde een schotverwonding in haar hoofd en in haar buik. Een broer van M.M., die de schutter Rudy wilde ontwapenen, liep eveneens verwondingen op in het gezicht.

De schutter Rudy werd in zijn voertuig aangetroffen. Hij had zichzelf na de daad door het hoofd geschoten. In de auto werd er een vuistvuurwapen, een afgeschoten projectiel en vier scherpe patronen aangetroffen.

Per ontboden ambulance zijn de schutter, MM en haar broer voor medische hulp afgevoerd naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Gebleken is dat het motief tot het plegen van deze daad gezocht moet worden in relationele sfeer. M.M. en Rudy hadden een liefdesrelatie van twee jaar, waarbij zij een baby van zeven maanden oud hebben. De jonge vrouw wilde een eind aan de relatie brengen, maar Rudy kon zich niet verenigen met haar besluit. Om de relatie te redden, toog Rudy kort voor het ongeval met zijn moeder naar de woning van M.M. om zaken recht te trekken. Vermoedelijk was de bemiddelingspoging niet succesvol.

Op een bepaald moment zouden Rudy en zijn moeder de locatie verlaten, maar de man wilde zijn kindje nog even vasthouden. M.M. overhandigde hem dat kind en op dat moment schoot Rudy gericht op de jonge vrouw.

De situatie van MM en haar broer is stabiel terwijl Rudy het leven heeft gelaten.

De recherche van regio Midden is belast met deze zaak.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.