Man overleden bij schietincident te Flora; BBS’er aangehouden

Bij een schietincident op zaterdag 7 januari aan de Ojamastraat in het ressort Flora heeft de 39-jarige Revinio Ondaan ter plekke het leven gelaten. De 42-jarige schutter Diego U., die BBS’er is, werd door het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) die inspeelde op de melding aangehouden en overgebracht naar het politiebureau Flora.

Ook het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) alsook politieambtenaren van het bureau Flora deden de locatie aan voor onderzoek. Daarbij is geconstateerd dat het slachtoffer Revinio de buurt terroriseerde. Kort voor het schietincident ging Revinio op de hoek van de Oewana- en de Ojamastraat tekeer met een paar taxichauffeurs.

Terwijl hij de woning van de verdachte voorbij liep, schold hij zonder enige reden de verdachte uit, die op zijn erf bezig was in zijn auto. De BBS’er schonk geen aandacht aan Revinio, maar zei hem om door te lopen. Op een gegeven moment begaf het slachtoffer zich op het erf van de BBS’er en gooide een steen op de man. Diego liep toen naar zijn balkon, terwijl het slachtoffer met een stuk hout stond en bedreigende uitlatingen deed naar de BBS’er toe. De man ging vervolgens zijn woning binnen en kwam met zijn dienstvuistvuurwapen naar buiten. De teisteraar rende naar huis en bewapende zich met een scherp voorwerp. De BBS’er deed de woning van Revinio aan om zijn moeder aan te spreken over het gedrag van haar zoon. Bij die gelegenheid kwam Revinio met het scherp voorwerp op de BBS’er af, die genoodzaakt was vuurwapengeweld aan te wenden. De teisteraar werd geraakt met voor hem het noodlottige gevolg. Een arts stelde officieel de dood van het slachtoffer vast. Het ontzielde lichaam van Revinio is in opdracht van het Openbaar Ministerie (O.M.) door de politie ter obductie in beslag genomen.

Het slachtoffer stond bij de politie van het bureau Flora bekend als een geweldenaar, aangezien hij al geruime tijd ruzie had met de buren. Door zijn terroriserend gedrag moest de politie meermalen bemiddelen. Het dienstvuistvuurwapen van de verdachte is hangende het onderzoek ook in beslag genomen. Na afstemming met het O.M. is de verdachte Diego door de politie in verzekering gesteld. Het onderzoek van deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.