Man op heterdaad betrapt door bewoners

De 41-jarige Kenneth, N. is op woensdag 20 november door de politie van het bureau Kwatta aangehouden voor poging diefstal.

Van het Command Center kreeg de politie de melding dat een man bezig was in te breken in een woning aan de Mandolinestraat en daarbij op heterdaad werd betrapt door de bewoners. Bij het zien van de bewoners koos hij het hazenpad.

De ingeschakelde politie die gauw ter plaatse was, kreeg van de bewoners te horen welke richting hij was opgerend. Het gebied werd door de wetsdienaren uitgekamd op zoek naar de vluchtende crimineel. Na enige tijd werd de man, die naderhand de bekende van de politie Kenneth, N. blijkt te zijn aan de Orgelstraat gesignaleerd.

Ondanks sommaties om te blijven staan, zette Kenneth zijn vlucht voort, waardoor de politie genoodzaakt was waarschuwingsschoten te lossen. De verdachte negeerde ook deze waarschuwingsschoten, waarbij er toen gericht op hem werd geschoten. De vluchtende verdachte heeft daarbij twee schotverwondingen in zijn onderrug opgelopen en moest zijn vlucht staken.

De gewonde verdachte is per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Kenneth is ter verpleging in de ziekeninrichting opgenomen en verkeert buiten levensgevaar.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.