Man loopt schotverwonding op aan de Afobakkaweg; verdachte ingesloten

De politie van het bureau Atjoni heeft op donderdag 17 juni de 18-jarige Resendino M. alias “Defalon” te Atjoni aangehouden en vervolgens overgedragen aan de politie van het bureau Brokopondo.
Resendino wordt ervan verdacht de 20-jarige Wensley P. op woensdag 16 juni aan de Afobakkaweg met een jachtgeweer te hebben geschoten.
De politie van Brokopondo kreeg op 16 juni de melding dat een manspersoon een schotverwonding had opgelopen aan de Afobakkaweg ter hoogte van mast 71. De wetsdienaren begaven zich voor onderzoek naar de locatie en troffen het slachtoffer met een schotverwonding aan zijn linkerbeen aan. Wensley werd voor medische behandeling overgebracht naar de RGD-poli van Klaaskreek. Van daaruit werd hij met de ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en is ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting.
De schutter had voor de komst van de politie de plek verlaten met medeneming van het jachtgeweer. Het motief tot deze daad is nog onbekend. Het vermoeden bestaat dat de twee manspersonen een oude vete moeten hebben.
De verdachte Resendino werd op 17 juni door familieleden overgedragen aan de politie van Atjoni. Het jachtgeweer dat hij in een bosschage had gegooid, is inmiddels achterhaald.
Hangende het onderzoek is het jachtgeweer in beslag genomen. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de schutter Resendino in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.