Man door misdrijf om het leven gebracht; verdachte aangehouden

De politie van het bureau Geyersvlijt deed in de vroege ochtend van woensdag 26 juni 2024, na een melding dat een man in een plas water langs de weg van de Jeroen Boschstraat lag, de locatie aan voor onderzoek. Daar aangekomen troffen de wetsdienaren de 45-jarige R.H. die geen teken van leven meer vertoonde in bedoelde plas water aan. Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood van de man vast.

Uit het voorlopige onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat een buurtbewoner eerder op de avond twee mannen had gezien, waarbij het slachtoffer een afspraak maakte met de andere man om samen te gaan harken. Echter is van die afspraak niets terecht gekomen, aangezien het ontzielde lichaam van R.H. die ochtend werd aangetroffen. De familieleden van R.H. gingen op onderzoek uit, waarbij de 40-jarige verdachte V.A. in beeld werd gebracht en door hen werd staande gehouden. De politie werd daarvan in kennis gesteld en sloeg V.A. direct in de boeien, aangezien het vermoeden bestond dat hij het slachtoffer R.H. om het leven moest hebben gebracht. De verdachte werd vervolgens ter voorgeleiding overgebracht naar voormelde politiebureau.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte V.A. door de politie in verzekering gesteld.
Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.