Man die opgeeft bestuurder te zijn van auto met volledig getinte voorruit aangehouden

De politie van Flora heeft op donderdag 11 augustus Diego M. van wie het rijbewijs reeds was ingevorderd ingesloten.

De jongeman heeft op dinsdag 9 augustus tijdens zijn verhoor aan de politie verklaard de autobestuurder te zijn die de 52-jarige voetganger Leshley Ellis heeft  overreden aan de Licaniastraat. Het slachtoffer overleed kort na aankomst op de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.

Diego M. die na de aanrijding was doorgereden, werd later op de dag door de politie achterhaald.  De voorruit van het voertuig is volledig van donkere tint voorzien. Hij gaf aan dat hij iets op het wegdek zag liggen dat op een zak leek. Toen hij dichterbij genaderd was, merkte hij op dat het om een mens ging. Hij kon niet meer uitwijken en reed over de persoon heen.

Het vermoeden bestaat dat zijn zicht belemmerd is geworden door de donker getinte ruit.

Aangezien Diego na de aanrijding was doorgereden en door de politie achterhaald moest worden, is hij als verdachte van een misdrijf aangemerkt. Een veroorzaker van een aanrijding die doorrijdt, dient zich volgens artikel 4. van de rijwet binnen vier uren aan te melden op het dichtstbijzijnde politiebureau.

Hangende het verdere onderzoek is hij nader verhoord. Diego is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten.

 

Hieronder volgt het volledige wetsartikel:  

 

  1. Het is de bestuurder van een rij- of voertuig verboden na een ongeval, ont­staan hetzij als gevolg van botsing, aan- of overrijding met dat rij- of voertuig, hetzij als gevolg van enige handeling ter voorkoming van botsing, aan- of  overrij­ding met dat rij- of voertuig:                                                  a. waarbij een mens is gedood of gekwetst, de gezondheid van een mens is benadeeld of schade is toegebracht aan enig goed van een ander dan de berijder of inzit­tende van dat rij- of voertuig, door te rijden of weg te rijden of zich op andere wijze te verwijderen, voordat de identiteit van zijn persoon en, voor zover het motorrijtuigen betreft, van het motorrijtuig en van degene die tijdens het ongeval het motorrijtuig be­stuurde, behoorlijk is kunnen worden vastgesteld;           b. waarbij een mens letsel heeft bekomen of de gezondheid van een mens is benadeeld, deze opzettelijk in hulpeloze toestand te laten.

 

  1. Strafvervolging op grond van lid 1, aanhef en onder a, tegen de in dat lid bedoelde bestuurder kan achterwege gelaten worden indien deze binnen vier uren na het ongeval, voordat hij als verdachte is aangehouden of verhoord, vrijwil­lig van het ongeval kennis geeft aan één der personen belast met het opsporen van feiten, strafbaar gesteld bij of krach­tens deze wet en daarbij tevens de opgaven doet, vereist voor de vaststelling van de identiteit van zijn persoon en, voor wat betreft de bestuurder van een motorrijtuig, van het motor­rij­tuig en van degene die tijdens het ongeval het motorrijtuig bestuurde.

 

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.