Man die niet in het bezit is van een geldig rijbewijs staande gehouden op de J.A.Pengel luchthaven

Wetsdienaren van de afdeling Automatische Nummerplaten en Registratie Systeem (ANRS) die belast zijn met het executeren van snelrecht vonnissen, hebben op maandag 4 april tijdens werkzaamheden op de J.A. Pengel internationale luchthaven opgetreden tegen een manspersoon. Deze man die op het punt stond te vertrekken naar het buitenland had een openstaande snelrecht boete. Hij had eerder deelgenomen aan het verkeer zonder in het bezit te zijn van een geldig Surinaams rijbewijs. Hierdoor werd de automobilist geverbaliseerd en had geweigerd de opgelegde verkeersboete te voldoen. De wetsdienaren maakten ter zake een proces-verbaal op en verstuurde dit naar het Openbaar Ministerie. Op de dag van de zitting verscheen deze man niet om zich te verweren over de overtreding die hij had begaan en werd bij verstek gevonnist met een voldoening van SRD 750 ;subsidiair 6 weken (42 dagen) hechtenis.
De politieambtenaren hadden deze man die op vertrek stond naar het buitenland reeds in het vizier op de luchthaven en hebben hem in de vertrekhal staande gehouden. Nadat hij van zijn verstek vonnis in kennis werd gesteld en ter zake inzage kreeg, besloot hij de boete terstond te voldoen.
De politie doet een dringend beroep op een ieder om zich te laten informeren omtrent openstaande boetes. Deze boetes dient men te voldoen, daar deze vorm van executie van verkeersvonnissen voortgezet zal worden. Voor informatie kan men zich van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 13.00 uur in verbinding stellen met de afdeling ANRS, die ondergebracht is op het politiebureau Latour.
Het voldoen van een boete middels het POS systeem is aldaar eveneens mogelijk.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.