Man die in wilde weg heeft geschoten op rovers aangehouden; 78 jarige vrouw geraakt door hagel

Mohamed N. is op woensdag 27 januari door de politie van Latour aangehouden.

De man is eigenaar van een juwelierszaak in het politieressort. Eerder op de dag stapte een manspersoon van creoolse afkomst de juwelierszaak binnen met een hamer bij zich. Deze man sloeg met de hamer op de etalagekast, waardoor die aan diggelen ging. De rover nam een bakje met gouden sieraden mee en rende weg. De dief stapte op een gereed staande bromfiets en koos met zijn kompaan het hazenpad.   

De eigenaar pakte een jachtgeweer en zette gelijk in zijn voertuig de achtervolging in.  Aan de Asraf Safoeraweg reed de eigenaar de rovers klem. Zij stapten van de bromfiets af en renden verder. De juwelier loste in die tussen tijd enkele keren waarschuwingsschoten.

De 78-jarige mevrouw Laloe, R. die onder een dak zat, werd geraakt door een hagelpatroon in het voorhoofd. Het slachtoffer weigerde met de ingeschakelde ambulance afgevoerd te worden. Door familieleden werd de vrouw afgevoerd naar het Ziekenhuis. Zij is ter observatie opgenomen in de ziekeninrichting.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de schutter als verdachte van poging doodslag en de verschillende vormen van mishandeling in verzekering gesteld.  Dit vanwege zijn onverantwoord schietgedrag. Ook vanwege het feit dat de juwelier zich in een bewoonde buurt bevond, mocht hij niet in de wilde weg schieten met het wapen. Het jachtgeweer dat gedekt is met een vergunning is hangende het onderzoek in bewaring genomen.

De criminelen zijn nog niet aangehouden.

Het onderzoek is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.  

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.