Man die concubine mishandeld en aanzet te prostitueren aangehouden

De 51-jarige Harold D. is door de politie van Kwatta aangehouden voor mishandeling.

De politie van Kwatta kreeg op zondag 27 december via de Centrale Meldkamer de melding van een mishandeling op een adres in het ressort.  

Bij aankomst op de plek werden een man en een vrouw aangetroffen die mot hadden met elkaar. Volgens verklaring van de vrouw is zij buitenlander en prostitué. Zij leerde Harold in het buitenland kennen en zij kwamen vervolgens  samenwonen in Suriname. Uit de relatie hebben zij een kind van 7 maanden.

Vanaf de geboorte van het kind, gaat het mis tussen hen. Zij werd vaak genoeg onder bedreiging tegen haar wil seksueel misbruikt door de man en mishandeld. Daarnaast is haar paspoort  door Harold  afgepakt. Ze werd ook verplicht door hem om te gaan prostitueren.

Op de bewuste dag werd zij weer op brute wijze tegen haar wil seksueel misbruikt. Zij gaf de man te kennen de relatie niet verder te zullen voortzetten. Harold werd boos en begon de vrouw te mishandelen. Ze rende naar buiten en schakelde de politie in. 

De man ontkent echter de vrouw te hebben mishandeld. Uit een buurtonderzoek is gebleken dat de vrouw vaker huilend de straat oprende.

Harold werd overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is hij achter slot en grendel geplaatst.

De vrouw heeft aangegeven terug te willen naar haar geboorte land.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.