Man die bejaarde oplicht aangehouden

Een 71-jarige man deed op zaterdag 23 april aangifte van oplichting tegen de 45-jarige Romeo T. alias “Papping” .

Volgens verklaring van de aangever is de verdachte bekend onder de bewoners van Lelydorp. Hij hield de mensen voor dat hij bij de Nederlandse Ambassade werkte. Romeo wist dat de bejaarde man in Nederland heeft gewoond. Hij gaf de bejaarde man aan dat hij Euro 31.000 van de Nederlandse Ambassade moest ontvangen.

De aangever moest hem vooraf SRD 700 geven voor het betalen van zegelkosten. De man gaf hem SRD 100. Het saldo van SRD 600 haalde de aangever, samen met Papping, met een taxi op bij een zus van de aangever. Van daaruit pakten ze een andere taxi om naar de ambassade te gaan. Onderweg vroeg hij de taxichauffeur te stoppen om zegels kopen. Romeo stapte uit en keerde niet terug. Toen de bejaarde man door had dat hij is beetgenomen door de verdachte deed hij aangifte bij de politie. De verdachte wist zich uit handen van de politie te houden.

De bejaarde man gaf niet op en bleef uitkijken naar de oplichter tot dat hij hem zag. Toen hij zeker wist waar Romeo zich ophield, speelde hij de informatie door aan de politie. Op camera beelden is duidelijk te zien dat de verdachte zich in de directe omgeving van een winkel op Lelydorp ophield. 

Na goed speurwerk is Romeo op donderdag 11 augustus door de politie van Lelydorp aangehouden. Hij ontkent het strafbare feit te hebben gepleegd.

Aan de oplichter is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie gratis loge geboden in het cellenhuis.   

Het vermoeden bestaat dat Romeo meerdere slachtoffers moet hebben gemaakt. Zij die denken door deze man te zijn opgelicht worden opgeroepen alsnog aangifte te doen bij de politie van Lelydorp.

 

 

 

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.