Man deed uitlating vliegtuig te zullen opblazen

Een  man (21) is op maandag 30 november door de politie van Zanderij aangehouden.

De jongeman deed op de bewuste dag de internationale Johan Adolf Pengelluchthaven aan en deed de uitlating een vliegtuig te zullen opblazen.  Bij verificatie bij het baliepersoneel kwam de man niet voor op de passagierslijst voor vertrek naar het buitenland. Het luchthavenpersoneel nam geen kans en schakelde toch de politie in.

Bij aankomst op de luchthaven, werd bedoelde manspersoon met een paspoort in zijn bezit aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.  Na overleg met het Openbaar Ministerie werd hij in verzekering gesteld.

De vader van de jongeman maakte dezelfde maandagavond contact met de politie om door te geven dat zijn zoon een PCS-patiënt is. Daar strafbare feiten niet  telefonisch worden afgehandeld, werd de vader verwezen naar het Openbaar Ministerie.

De vader deed het Openbaar Ministerie de volgende dag aan en overlegde documenten  waaruit blijkt dat de jongeman onder behandeling is van een psychiater.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de psychisch gestoorde jongeman op woensdag 2 december in vrijheid gesteld. Hij is overgebracht naar het Psychiatrisch Centrum Suriname (P.C.S.).

 

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.