Man brengt ex-partner kapverwondingen toe

De 37-jarige Dew R. heeft in de vroege morgen van woensdag 24 april zijn 35-jarige ex-vrouw Arti ernstige kapverwondingen toegebracht .

De politie van het ressort Kwatta deed na de melding van de kappartij het adres aan. Daar aangekomen werd het slachtoffer met ernstige verwondingen aangetroffen. Per ontboden ambulance is de vrouw afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Zij is ter verpleging in de ziekeninrichting opgenomen, waar er operatief moet worden ingegrepen.

Na de daad verliet de verdachte de plek met medeneming van het scherp voorwerp. De afgelopen tijd heeft de politie vaker ruzie tussen de man en de vrouw moeten beslechten. Onderzoek wees uit dat Dew en Arti reeds geruime tijd de relatie hebben verbroken, maar nog in hetzelfde huis wonen met hun vier kinderen. Volgens verklaring van het slachtoffer begaf Dew zich, in de ochtend van 24 april om 04.00 uur naar de kamer van de vrouw en vroeg haar om de liefde met haar te bedrijven. Zij weigerde, waarna hij de kamer verliet, maar kwam korte tijd daarna terug om haar te overhalen aan zijn verzoek te voldoen. De vrouw bleef bij haar standpunt.

De man liep teleurgesteld de kamer uit en keerde gelijk weer, gewapend met een scherp voorwerp, terug naar de kamer van de vrouw, waarna hij haar begon te kappen. De oudste dochter schoot haar moeder te hulp en kon erger voorkomen. De moeder zag op dat moment kans de kamer uit te rennen. De dochter liep tijdens de schermutseling een snijverwonding op aan haar oog. Na medische behandeling is zij heengezonden.

De verdachte die zich uit de voeten had gemaakt, werd tegen half 12 in zijn voertuig op het woonadres aangetroffen. Hij verklaarde aan de politie verdelgingsmiddelen te hebben ingenomen. In het voertuig is aangetroffen een lege fles glyfosaat en een fles grammaxone. Verder zijn er twee scherpe voorwerpen in de auto gevonden en

eveneens in beslag genomen. Onder politiebewaking is de verdachte afgevoerd naar het Academische Ziekenhuis Paramaribo.

Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Huiselijk Geweld van regio Midden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.