Man beveelt vrouw op politiebureau aangifte in te trekken

De politie van Leiding heeft op woensdag 18 november een man die zijn vrouw had mishandeld en bedreigd aangehouden.

Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat de man het tot een gewoonte maakt zijn vrouw zonder enige reden te mishandelen.

De man haalde zijn vrouw op woensdag 18 november van het werk op. Toen de vrouw was ingestapt in de auto deed de man alsof hij haar wilde kussen. Hij beet haar daarbij in haar lippen en gaf haar enkele klappen in haar gezicht. De man reed vervolgens naar huis. Hij stapte uit zijn auto, ging de woning binnen en kwam met in zijn hand gasoline, een verdelgingsmiddel en een houwer naar buiten. Hij schreeuwde naar de vrouw om uit het voertuig te stappen. De vrouw was bang en stapte niet uit. Een buurtbewoner schoot haar te hulp en bracht haar naar het politiebureau. Zij deed aangifte terzake mishandeling en bedreiging tegen haar man.

Terwijl de vrouw de aangifte deed, kwam haar echtgenoot op het politiebureau en droeg de vrouw op om de aangifte in te trekken. De vrouw die op 8 november ook al aangifte tegen de man had gedaan, wilde uit vrees voor haar echtgenoot de aangifte intrekken.

De politie ondernam ondanks de intrekking van de aangifte actie. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie, die het gedrag van de man als zeer ernstig beschouwt, is de echtgenoot aangehouden en in verzekering gesteld.

 De vrouw werd voor medische behandeling verwezen naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch ziekenhuis.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.