Man beroofd van geld en goud; rovers laten vluchtauto onbeheerd achter

Op vrijdagmiddag 24 april is een illegale goud opkoper van een geldbedrag in Surinaamse dollar  en een hoeveelheid ruw goud beroofd door drie gewapende criminelen. Tijdens de beroving heeft de 37- jarige benadeelde een letsel opgelopen aan zijn mond.

Kort voor de beroving werd de benadeelde opgebeld door een man, die aangaf dat hij goud te verkopen had. Er werd een afspraak gemaakt om elkaar te ontmoeten voor een drogisterij in de buurt bekend als Latour-2.

Zoals afgesproken ging de benadeelde naar de locatie, alwaar hij twee mannen in een personenauto tegen kwam. De benadeelde nam plaats in de auto om zaken te doen. Nadat de benadeelde in de auto zat kwam een derde man tevoorschijn die ook plaats nam in het voertuig. De mannen reden vervolgens weg met de benadeelde en bij die gelegenheid werd hij mishandeld en beroofd van zijn geld en zijn ruw goud. Het goud had hij toevallig bij zich op dat moment. Na de beroving lieten de criminelen de benadeelde uitstappen in de Sakamonistraat waarna zij weg reden met de buit.

Na de melding werd het gebied door de politie afgekamd en daarbij werd de auto waarin de criminelen reden, onbeheerd aangetroffen in de Sjoelbakstraat. Het voertuig is hangende het onderzoek in beslag genomen door de politie. Het is verwachtbaar dat de politie binnen korte tijd zal kunnen overgaan tot het aanhouden van verdachten in deze zaak.

Het is duidelijk dat vanwege de illegale wijze waarop de benadeelde ruw goud opkoopt hij het risico nam om langs de straat in een auto te stappen met onbekende personen om zaken te doen. Dit geeft echter niemand het recht om deze illegale goud opkoper te beroven.

Als het gestolen goud terug is gevonden is het verwachtbaar dat het in beslag genomen zal worden door de politie, waarna het Openbaar Ministerie zal beslissen over de verdere afhandeling.

 

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.