Man aangehouden voor Wederspanningheid

De politie van het Bureau Nieuwe Haven kreeg op zaterdag 13 februari melding van overluid muziek aan de Koningstraat. De politieambtenaren die naar de plek gingen voor onderzoek, nam op een afstand poolshoogte en hoorden zij dat er inderdaad sprake was van overluidmuziek.

Bij het naderen van de winkel bleek een voertuig geparkeerd te staan waaruit de muziek luid werd afgespeeld. De bestuurder werd aangemaand de muziek minder luid aan te zetten hetgeen hij ook deed. Toen de politie om de bocht was, hoorden zij de muziek wederom. De wetsdienaren keerden terug en sprak de bestuurder wederom aan.

De man die de mening was toegedaan dat er geen baby in de buurt was die last ondervond van de muziek, ging  tekeer tegen de politie. De man duwde een wetsdienaar in de borstreek. De politieambtenaren gingen over tot aanhouden van de bestuurder, die riekte naar alcohol. 

Het lukte de wetsdienaren om de man ondanks zijn verzet in de boeien te slaan en over te brengen naar het politiebureau. De 33-jarige Amit C. werd ter ontnuchtering opgehouden. 

Na de ontnuchtering is hij voorgeleid bij de inspecteur. Hij gaf te kennen niet de intentie te hebben met de wetsdienaar te vechten. Zijn handelen heeft hij gepleegd, omdat hij dronken was.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is Amat ernstig aangesproken en heengezonden.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.