Louis ingesloten voor verduistering

De 33-jarige Louis B. is op maandag 12 november door de politie van het ressort Centrum aangehouden en dezelfde dag in verzekering gesteld voor verduistering.
Louis fungeerde op maandag 22 oktober als tussenpersoon voor een Haïtiaanse mevrouw en haar dochter. De Haïtiaanse vrouw kwam via een andere landgenoot in contact met Louis. Aangezien Louis de Franse taal machtig is nam de vrouw hem in vertrouwen om de documenten voor toelating dan wel vestiging voor haar en haar minderjarige dochter in orde te maken.
Louis hield de vrouw voor dat zij U$ 1.200 hiervoor moest betalen. Op 22 oktober ontmoetten partijen elkaar zoals afgesproken, waarna Louis haar bracht naar de desbetreffende overheidskantoor. Terwijl de vrouw op hem wachtte, ging hij naar het loket om te betalen ten einde de nodige bescheiden in orde te kunnen krijgen.
Toen hij terug kwam gaf hij een betalingskwitantie aan de vrouw. Het viel de vrouw toen op, dat het bedrag van USD.600,- als betaald staat aangegeven op de kwitantie.
De vrouw vond dit vreemd en besloot daags daarna op onderzoek uit te gaan. Van het personeel van het kantoor kreeg zij te horen dat het bedrag groot USD.600,- betaald is voor de bescheiden. De vrouw deed toen aangifte van oplichting en of verduistering tegen Louis bij de politie.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.