Look A Like passagiers aangehouden

Drie look a like passagiers zijn door de politie van Zanderij in de maand januari 2020 op de Johan Adolf Pengel Luchthaven aangehouden.
Aangezien het de laatste tijd veel voorkomt dat reizigers met valse paspoorten via de luchthaven willen afreizen naar het buitenland, zijn de controles aangescherpt. Dit resulteerde op woensdag 15 januari tot de aanhouding van de 35-jarige Ghanees Adu E. die met een Mexicaans paspoort dat op naam staat van Anthony Y. wilde afreizen. Adu heeft bekend zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbare feit. Hij bleek ook illegaal in het land te vertoeven en is op grond hiervan op donderdag 16 januari het land uitgezet.
Ten tweede werd een manspersoon van Chinees komaf die veel ouder lijkt dan de persoon op de foto in het paspoort met de naam Wojun G.(22 ), betrapt op het reizen met een vals paspoort. Dit vanwege het feit dat deze reiziger die zou afreizen naar Brazilië boven zijn linker oog een opvallende litteken heeft, terwijl de persoon die op de foto in het paspoort is geen litteken heeft.
In het derde geval gaat het om een Haïtiaanse man die met een Frans paspoort op naam van de 26-jarige Bruneau E. wilde afreizen naar Nederland. Deze Haïtiaanse man viel door de mand omdat hij donkerkleuring is, terwijl de persoon op de foto in het paspoort lichtkleurig is.
Hij ontkent af te willen reizen met een vals paspoort. Hij geeft aan dat hij reeds vier jaren woonachtig is in Frans-Guyana en in dat land het paspoort heeft verkregen om via Suriname af te reizen naar het buitenland.
Zowel de Chinees als de Haïtiaan zijn aangehouden en voor verdere onderzoek overgedragen aan de afdeling Fraude.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn beide vreemdelingen ingesloten.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.