“Lock downovertreders” blijven zich misdragen en de straat opgaan

Zevenenveertig (47) “Lock downovertreders”, van wie zeven (7) vrouwen zijn in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 mei door de politie, bijgestaan door leden van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) en het Nationaal Leger (NL) overgebracht naar de grote hal op het terrein van de Politieacademie. Er zijn in totaal drie voertuigen weggesleept.
De overgebrachte overtreders betroffen personen die zich zonder enige reden op de openbare weg bevonden. Allen hebben een bestuurlijke boete uitgeschreven gekregen. Het gemengd team kreeg vervolgens tegen een tijdstip gelegen tussen 01.00 uur en 02.00 uur in de ochtend een telefonische melding van politie Uitvlugt, dat er een feest gaande was aan de Awaralaan. Daar aangekomen werden de wetsdienaren geconfronteerd met een house party die gaande was.
Tijdens het overbrengen van de feestgangers hebben twee mannen en een vrouw zich hevig verzet en brachten een mannelijke BBS’er en een politieagente slagen toe. Deze wetsdienaren deden ter zake aangifte op het politiebureau Uitvlugt, waarna zij werden doorverwezen naar de afdeling Spoed Eisende Hulp voor het verkrijgen van medische hulp.
De gebroeders Azaad, K. en Ishaan, K., beiden 26 jaar oud zijn na overleg met het Openbaar Ministerie ter zake bedreiging, mishandeling en vernieling door de politie in verzekering gesteld.
De politie blijft de samenleving op het hart drukken om de covid-19 maatregelen in acht te blijven nemen en ook dat zij keihard zullen blijven optreden tegen personen die zich onnodig misdragen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.