Listige autodief aangehouden

De politie van Munder heeft op zondag 6 november de 32-jarige Dinesh G. aangehouden in het stadscentrum.

Deze verdachte heeft op vrijdag 4 november met een valse sleutel de auto van zijn vriendin weg genomen. 

De dame had op de bewuste dag haar voertuig goed afgesloten geparkeerd op het terrein van haar werkplaats. Na het werk zag zij haar auto niet en deed toen aangifte bij de politie van Munder. Bij aankomst thuis gaf haar broer haar aan dat hij via social media heeft gezien dat haar auto te huur werd aangeboden bij een autohandel zaak te Meerzorg.   

De aangeefster begaf zich gelijk met haar familie naar de zaak. De autohandelaar werd aangetroffen en als heler aangehouden door de politie van Meerzorg. Volgens verklaring van de heler heeft hij het voertuig bij Dinesh gekocht. Hij overlegde een koopovereenkomst. Na te zijn gehoord is hij heengezonden.

De autohandelaar die zijn geld terug wilde en wist waar Dinesh zich ophield, ging op zaterdag 5 november op zoek naar de autodief. Toen Dinesh door hem in het stadscentrum werd gesignaleerd, schakelde hij de politie van Munder in. Dinesh werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een groot deel van het geld in U$ en SRD werden op hem aangetroffen en in beslag genomen.

De verdachte werd op zondag 6 november voorgeleid bij de Hulp officier van Justitie en heeft een volmondige bekentenis afgelegd. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is de autodief ingesloten. 

De geldsbedragen zijn afgestaan aan de autohandelaar. De rechtmatige eigenaar kon weer over haar voertuig beschikken.

 

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.