Lions Club doet muzikale vorming met bewoners Jeugd Cellenhuis

De Lions Club Paramaribo North heeft op vrijdag 12 augustus een muziekeducatie project uitgevoerd voor en met jeugdigen van het Jeugd Doorgangscentrum “Opa Doeli”. De activiteit is uitgevoerd in het kader van the Worldwide week for “Engaging our Youth”  die van 8 tot en met 14 augustus duurde.

Het project heeft een tweeledig karakter:

Als eerste ging het om  de jeugdigen die in aanraking zijn gekomen met de justitie  op een pedagogische wijze, welke past binnen de  resocialisatie gedachte, te benaderen middels muziek en educatie.

Daarnaast was dit project gericht op de vele aanleidingen om meer met muziek te doen zoals het uiten van jezelf, het stemgebruik, het goed leren luisteren en het ontdekken van je eigen muziektalent. 

Met dit project met als thema “Benut jou talent” is er op muzikale wijze getoond dat er meerdere mogelijkheden zijn om zich te uiten.

De bewoners van het Jeugd cellenhuis hebben ervaren dat ze door muziek kunnen  zingen, spelen, improviseren, componeren, luisteren en dansen.

Het project stond onder leiding van de muziekpedagogen Alida Neslo, Greg Kranenburg en Marcha Reumel die ook verbonden zijn aan het Conservatorium.

Aan het Jeugd Doorgangscentrum is een “Apintie Man dron” geschonken als aanzet tot het verduurzamen van dit project voor en met de jeugdigen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.