Lijnbus met schoolkinderen belandt in trens

Een lijnbus met een aantal schoolkinderen belandde op woensdag 25 juli aan de Kennedyweg in de langs de weg lopende trens.
De politie van Rijsdijk kreeg via de Centrale Meldkamer de melding van het verkeersongeval op voornoemde locatie. Daar aangekomen werd de lijnbus in de trens aangetroffen. Een aantal inzittenden, inclusief de bestuurder bleken gewond te zijn. Vier scholieren zijn zwaar gewond en niet aanspreekbaar. Per ontboden ambulances zijn de gewonden afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo.
Het voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de buschauffeur, de 51-jarige Carlos J. reed over voornoemde weg. Hij kwam vanuit Zanderij gaande richting Onverwacht. Ter hoogte van ‘Gran Swiet Djari’ heeft hij door tot nog toe onbekende reden de controle over de besturing van het voertuig verloren. Hij kwam tegen een elektrische mast aan en belandde in de langs de weg lopende trens.
De buschauffeur, die niet onder invloed van alcohol verkeerde, is niet in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. Zijn rijbewijs is reeds een jaar vervallen.
Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de Verkeersunit van regio Midden.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.