Lijk vermiste die diefstal zou plegen geborgen

De recherche van Regio Oost heeft op zaterdag 30 april het lijk van de 37-jarige Royeden Ramsanny uit de Commewijne rivier opgevist.

Na een telefonische melding van een voorbijganger dat een lijk van een manspersoon in de Commewijne rivier ter hoogte van Potribo is gesignaleerd, deden de wetsdienaren de plek aan.

Het lijk dat  in verre staat van ontbinding verkeerde, werd uit het water gevist. De nabestaanden hebben het lijk kunnen identificeren als te zijn hun dierbare. Het lijk dat voor sectie in beslag was genomen, is inmiddels afgestaan aan de familie. Het onderzoek wees uit dat Romano A. een jaar geleden werkte voor meneer N. te Commewijne. Hij vertelde aan zijn vrienden dat hij niet betaald is geworden door zijn ex-werkgever voor de geleverde prestaties. Ook vertelde hij aan hen dat de man een Skidder heeft met een computerbox die van grote waarde is.

De drie vrienden beraamden toen een plan om de computerbox te gaan stelen. In het weekend van 22 april begaven zij zich naar de bovenloop van de Commewijne rivier om hun woorden in daden om te zetten.

Aangezien zij geen boot hadden besloten twee hunner zwemmend de plaats waar de Skidder staat aan te doen. Hun plan kon niet worden uitgevoerd, aangezien Royeden op een bepaald moment niet verder kon zwemmen en in problemen kwam te verkeren. Romano poogde zijn vriend nog te redden zonder het gewenste resultaat. Het slachtoffer verdween in de diepte en verdronk.

Romano zwom terug naar de oever waar Nowien op hen wachtte. Verslagen en onverrichte zake keerde de twee vrienden naar huis zonder melding van het geval.

Uit het sectie rapport is gebleken dat er geen sprake is van misdrijf. Romano en Nowien  zijn op grond hiervan in vrijheid gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.