Lijk van vrouw in verre staat van ontbinding aangetroffen op achtererf

Buurtbewoners hebben in de avond van dinsdag 28 november 2023 het lijk van de 69-jarige alleenstaande B.R. op haar achtererf op een adres in het ressort Santo Boma aangetroffen.

De politie van het bureau Santo Boma deed na de melding dat er een lijk in verre staat van ontbinding op een adres te leiding 15 was aangetroffen, het adres aan voor onderzoek. Bij aankomst troffen de wetsdienaren het lijk van de vrouw ongeveer 23 meters verwijderd van de woning op haar achtererf aan. Beide onderarmen en het linker onderbeen van het lijk ontbraken en waren gelet op het late tijdstip nergens in de onmiddellijke omgeving te vinden. Verder was het mobiele telefoontoestel van de vrouw op een stoel, alsook een houwer en een hark. Een arts stelde officieel de dood van de vrouw vast. Volgens verklaring van de buurtbewoner C.J. had zij de alleenstaande vrouw enkele dagen niet gezien en besloot zij samen met enkele buren naar de woning van B.R. te gaan. Toen zij op het erf van B.R. aankwamen, namen de buurtbewoners een onaangename geur waar en zagen dat de lichten van de woning uit waren, maar de ramen openstonden. Via een zijdeur die openstond, begaf de buurvrouw C.J. zich in de woning, maakte de lichten aan en zag de 69-jarige vrouw niet in haar woning, maar trof haar lijk samen met de andere buurtbewoners op de grond op het erf achter de woning aan.

De politie stelde een onderzoek in de woning van de overledene en bleek alles op zijn plaats te zijn. Aan de hand van de aangetroffen situatie bestaat het vermoeden dat het lijk van B.R. ongeveer een week op het achtererf moet hebben gelegen. Een zus van de overledene gaf aan dat zij op dinsdag 21 november 2023 voor het laatst de overledene heeft gesproken en dat B.R. gezond was en niet aan enige ziekte leed.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van B.R. ter obductie door de politie in beslag genomen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.