Lijk manspersoon die als vermist was opgegeven in beerput aangetroffen

Het ontzielde lichaam van de 54-jarige R.P. is in de middag van maandag 15 mei 2023 door een familielid in een beerput op een adres aan de Ramsahaiweg in het district Wanica aangetroffen.

De echtgenote van R.P. deed op vrijdag 12 mei 2023 aangifte van vermissing op het politie bureau De Nieuwe Grond, nadat zij haar man niet thuis zag komen en hem niet kon vinden. De aangeefster hield de politie voor dat zij haar man op maandag 8 mei 2023 omstreeks 20.00 uur n.m. voor het laatst had gezien. Hij zat toen buiten met zijn vrienden te borrelen, waarna zij naar bed ging. De volgende ochtend en wel op dinsdag 9 mei 2023 stond zij op en bracht hun twee kinderen naar school en keerde daarna terug naar huis. Toen zij haar man in de middag nog niet thuis zag aankomen, werd er een zoekactie op touw gezet door de familie zonder het gewenste resultaat.


Tijdens een zoekactie in de middag van 15 mei 2023 vond een familielid aan de achterzijde van de woning in een oude beerput die bedekt was met kartonnen met daarop bloempotten het ontzielde lichaam van R.P.

Politieambtenaren van voormeld bureau en andere onderzoekende diensten speelden in op de melding van de vondst van het lijk van de vermiste man. Bij aankomst op de locatie trof de politie het ontzielde lichaam van R.P. in de beerput aan. Een arts stelde officieel de dood van het slachtoffer vast. Aan de hand van de aangetroffen letsels bestaat het vermoeden dat er sprake is van misdrijf. De echtgenote en de twee dochters zijn in deze zaak opgebracht voor verhoor.

Het ontzielde lichaam van R.P. is in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie door de politie in beslag genomen. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.