Lifter negeert advies vrachtwagenbestuurder en wordt overreden

Een manspersoon liep in de tweede week van december bij een verkeersongeval op de weg naar West Suriname ernstige letsels op aan zijn onderbenen, waardoor zijn ene been is geamputeerd.

De politie van Zanderij kreeg op die bewuste dag de melding van een verkeersongeval op voornoemde weg nabij een bekende vakantieoord. Bij aankomst op de locatie werd het slachtoffer met zware letsels aan zijn onderbenen op het wegdek aangetroffen. Per ontboden ambulance is de man afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij is ter verpleging in de ziekeninrichting opgenomen, waarbij zijn linker onderbeen is geamputeerd.

Het plitioneel onderzoek wees uit dat een met hout beladen vrachtwagen voorbij het vakantieoord reed. Op dat moment rende een manspersoon in de richting van de vrachtwagen en schreeuwde naar de bestuurder hem te liften.

Omdat de bestuurder zich op dat moment op een helling bevond, wenkte hij de man om op de top van de helling te gaan staan. De man gaf geen gevolg hieraan, maar rende naast het rijdend voertuig en greep op een bepaald moment de zijspiegel vast. Bij die manoeuvre viel de man en werd hij overreden door de vrachtwagen. Hij liet zware letsels op aan zijn benen.

Het rijbewijs van de 34-jarige vrachtwagenbestuurder Shaylin A. die niet onder invloed van alcohol verkeerde is ingevorderd.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.