Lichaam 10-jarige jongen geborgen

Het lichaam van de 10-jarige S.M. is op vrijdag 25 april 2024 door de politie van het bureau Albina uit de Marowijne rivier opgevist.


Het slachtoffer dat op woensdag 24 april 2024 in de rivier aan het zwemmen was verdween op een bepaald moment in de diepte. De wetsdienaren van voormeld bureau kregen die bewuste dag de melding dat een jongen in de Marowijne rivier te Weg naar Papatam was verdronken en deden de plek aan voor onderzoek. Uit het voorlopig onderzoek van de politie is gebleken dat het slachtoffer en drie andere jongens die in de omgeving van de Oost-Wesverbinding km 136 woonachtig zijn, zich naar de rivier hadden begeven om te zwemmen. Op een bepaald moment gingen de drie andere jongens uit het water om vervolgens zittend op enkele houtblokken een vrucht te eten, terwijl S.M. alleen nog zwom. Verder is op camera beelden te zien hoe het 10-jarig kind enkele keren van de houten brug in het water sprong en bij de laatste keer niet meer boven water is gekomen. De drie andere vrienden die hem niet meer in het water zagen, dachten dat S.M. reeds uit het water was. Nadat zij hem nergens konden vinden, schakelden zij de politie in. Op aanwijzing van één van de vrienden deed de politie het woonadres van S.M. aan die ook niet thuis bleek te zijn. Zonder toestemming van de moeder had het jongetje de woning verlaten.


Een onmiddellijke zoekactie door de politie leverde niet het gewenste resultaat op en is het ontzielde lichaam van S.M. in de morgen van 26 april 2024 in de Marowijne rivier gesignaleerd en opgevist. Een arts stelde officieel de dood van S.M. vast.


In opdracht van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van S.M. door de politie afgestaan aan de nabestaanden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.