Leverancier die bonnen vervalste ingesloten

De politie van Albina heeft op woensdag 17 januari de verdachte Randjeet F. ingesloten voor valsheid in geschriften, oplichting en verduistering.

Een winkelierster deed op die zelfde dag aangifte tegen Randjeet die als leverancier werkzaam is bij een bedrijf. De verdachte heeft  bonnen van de klanten vervalst waardoor ten minste een winkelier SRD 100 meer dan het verschuldigd bedrag heeft betaald.

De benadeelde verklaarde bij de politie dat zij na het vertrek van de leverancier erachter kwam dat zij SRD 100 te veel aan hem had betaald. Bij een ingesteld onderzoek door de wetsdienaren is komen vast te staan dat op de bon die aan de winkelierster is afgegeven het bedrag van SRD 645 staat vermeld terwijl er op de  bon welke de leverancier achterhoudt ten behoeve van het bedrijf, een bedrag van SRD 545 is vermeld, wat betekent dat de vrouw inderdaad SRD 100 te veel had betaald.

De benadeelde winkelierster had intussen de andere winkeliers hiervan in kennis gesteld. Bij de tweede winkelier viel Randjeet door de mand. Op de bonnen van deze winkelier had hij wederom twee verschillende bedragen omdat Randjeet SRD 100 extra had opgeteld op het verschuldigd bedrag. Het nieuwe bedrag heeft hij opgeschreven op de bon die hij moest afgeven aan de klant.  Volgens de nieuwe bon van Randjeet zou de winkelier een bedrag van SRD 1.643,85  moeten betalen in stede van  SRD 1.543,85.

Deze alerte winkelier wees hem op de twee verschillende bedragen en betaalde hem het bedrag dat vermeld stond op de bon die Randjeet terug zou brengen voor zijn werkgever. De ingeschakelde politie hield de verdachte aan bij de tweede winkel.

Hij werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij is voorgeleid. Randjeet heeft toegegeven de strafbare feiten te hebben gepleegd. Verder verklaarde de verdachte dat hij meerdere winkeliers in Paramaribo heeft benadeeld.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is Randjeet in verzekering gesteld.

Benadeelden of zij die denken slachtoffer te zijn geweest van de handelingen en of gedragingen van Randjeet worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de Recherche van regio Oost op het telefoonnummer 0357101 die het verdere onderzoek in deze zaak leidt.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.