Leroy aangehouden voor elektriciteitsdiefstal

De 34-jarige Leroy D. is op maandag 12 februari aangehouden door de politie van het ressort Livorno. Op de bewuste dag is Leroy op heterdaad betrapt tijdens het illegaal tappen van elektriciteit.

Een medewerker van de NV. Energie Bedrijven Suriname (EBS) stapte in de avonduren van die zelfde dag het politiebureau binnen en deed aangifte van diefstal van elektriciteit op een adres in het ressort. Na de aangifte te hebben opgenomen, deed de politie samen met de aangever het adres aan.

De politie constateerde dat de verdachte rechtstreeks vanuit de hoogspanningskabel van de EBS een kabel heeft aangelegd die naar zijn woning loopt. Leroy is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Leroy ingesloten.

Onderzoek wees uit dat Leroy eerder elektriciteit van de buren kreeg, maar door tot nog toe onbekende redenen zij dit hebben stopgezet. Leroy stapte toen over naar de hoogspanningskabel.

De politie doet een beroep on de samenleving deze handelingen achterwege te laten. Tegen zij die zich toch hieraan schuldig maken en door de NV EBS op heterdaad betrapt worden, mag er vrijblijvend aangifte worden gedaan. Er zal dan niet geschroomd worden u na overleg in verzekering te stellen. U bent gewaarschuwd, dus blijft u op uw hoede.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.