Leegstaande woning vat  vlam bij grasbrand

Een leegstaande woning op de kruising van de Welgedacht A- en de Bomaweg vatte op zondag 10 september 2023 door een dichtbije  grasbrand, ook vlam, waardoor de woning geheel is afgebrand.  

De politie van het bureau Santo Boma kreeg op diezelfde dag omstreeks 14.55 uur n.m. via het Command Center de melding van de woningbrand  op voormelde kruising. Bij aankomst van de wetsdienaren op de locatie stond de woning in lichterlaaie. Het onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de eigenaar van het huis dat reeds langer dan 25 jaar niet werd bewoond niet bekend is. Een buurtonderzoek tot het achterhalen van de eigenaar heeft ook niets opgeleverd. De woning was overwoekerd met onkruid en vloog het pand in brand door een spontane grasbrand die op de berm begon en geleidelijk is doorgewaaid naar de woning.

Na bekeken camerabeelden door het Command Center is naar voren gekomen dat een pick-up tegen een elektrische bedrading langs de weg was aangekomen en daardoor op de berm was beland, maar dat de grasbrand voordien was ontstaan. De brandweer die ter plaatse arriveerde deed de nablussing werkzaamheden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.