Leden RBTP houden straatrover aan

De 37-jarige Lionel C. is op woensdag 18 maart door het Regio Bijstand Team Paramaribo aangehouden op verdenking van beroving.

Een wapendrager is op dinsdag 10 maart, nadat hij van een feest kwam, beroofd geworden door twee manspersonen. Daarbij is mijn dienstvuistvuurwapen en andere spullen weggenomen door de criminelen. De boeven kozen daarna het hazenpad.

De wapendrager herkende een van de criminelen als een oud gedetineerde die in een het Huis van Bewaring zijn straf doorgebracht had. Die ex gedetineerde bleek Lionel, C. te zijn. Leden van het RBTP hebben Lionel opgespoord en aangehouden.

Bij een onderzoek in zijn woning is het dienstvuistvuurwapen van de ambtenaar terug gevonden. Lionel en het wapen zijn vervolgens overgedragen aan collega’s van de afdeling Kapitale Delicten. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Lionel ingesloten. Zijn kompaan wordt nog opgespoord.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.