Leden dievenbende en vermoedelijke tipgever opgesloten

Leroy, L.( 30), Reynold, K.( 26), Merrel, K.( 27) en Lloyd,M.(31) zijn op maandag 16 december aangehouden door de politie van het bureau Nieuwe-Haven met assistentie van collega’s van de Algemene Surveillance Dienst.
De politie van het bureau Nieuwe Haven kreeg via het Command Center de melding van een diefstal die gaande was nabij de kruising van de Celina- en de Verlengde Hoogestraat. De politie ging ter plaatse voor onderzoek en daarbij is het volgende gebleken, dat Leroy, L., Reynold, K. en Merrel, K. vermoedelijk behoren tot een dieven bende bestaande uit tenminste vijf personen.
Zij hadden een schoudertas uit een pick-up van een ondernemer weggenomen, nadat zij een ruit kapot geslagen hadden. De ondernemer reageerde op deze diefstal en schoot met zijn vuist vuurwapen op de vluchtauto van de dieven, die naar zijn zeggen, op hem in reden in hun wit gelakte auto. De verdachten Leroy, L. Reynold, K. en Merrel, K. liepen schot verwondingen op.
Ondanks hij gewond was geraakt wist Leroy, L. wist weg te komen in een zwart gelakte personenauto waarin hoogstwaarschijnlijk andere bende leden zaten. Naderhand werd hij, door de politie, in een ziekenhuis aangehouden. Zijn kompanen Reynold en Merrel waren eerder al aangehouden ook met schotverwondingen. Na medische behandeling zijn deze drie verdachten in verzekering gesteld.
De vierde aangehouden en opgesloten verdachte Lloyd, M. heeft vermoedelijk een tip gegeven aan de dieven om toe te slaan. Hij was namelijk bezig met bouwwerkzaamheden op de locatie waar het strafbaar feit gepleegd is. In de witte vluchtauto heeft de politie een vuistvuurwapen met scherpe patronen aangetroffen en in beslag genomen. De auto is ook in beslag genomen. De schoudertas met inhoud is terug gevonden en afgestaan aan de ondernemer. Het wapen waarmee de ondernemer geschoten heeft is niet in beslag genomen omdat hij een vergunning daarvoor heeft.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.