Laptop verduisteraar aangehouden

De politie van Munder heeft op vrijdag 27 mei de 24-jarige Ali G. aangehouden.

In de maand maart heeft een benadeelde aangifte van verduistering gedaan tegen Ali. Volgens verklaring van de aangever heeft de verdachte vier laptops voor reparatie laten ophalen met een taxichauffeur.

Ali had via social media onder de noemer “things to sale” bekend gemaakt dat hij ook laptops repareert. Toen de benadeelde volgens afspraak zijn laptops  ophaalde, kwam hij voor een verrassing te staan. De laptops waren nergens te vinden. Ali gaf de klant aan nooit de laptops te hebben ontvangen.

De taxichauffeur werd ontboden naar het politiebureau en gaf aan de laptops aan Ali te hebben afgegeven.

Ali werd opgespoord, maar wist uit handen van de politie te blijven. Op 27 mei werd zijn woonadres weder aangedaan. De moeder probeerde de wetsdienaren in de maling te nemen, door aan te geven dat haar zoon niet thuis was. Uiteindelijk iet de moeder de politiemannen toch de woning binnen. Ali die zich al die tijd onder zijn bed schuilhield, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Het verdere onderzoek wees uit dat hij in de maand december 2015 eveneens in verzekering was gesteld voor verduistering.  Ook is gebleken dat hij een taxichauffeur nog moet betalen voor verleende diensten.  

De verdachte blijft ontkennen zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbaar feit. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.