Landbouwer schiet dief dood

De politie van het ressort Calcutta (Saramacca) kreeg in de vroege ochtend van zaterdag 26 maart melding van de Centrale Meldkamer dat er een verdachte was neergeschoten op een perceel in het ressort.

Ter plaatse trof de politie Choenielall R. en het ontzielde lichaam van een manspersoon aan.
Choenielall  verklaarde dat hij bericht kreeg dat er dieven op zijn landbouwgrond waren. Hij ging er naar toe en nam zijn jachtgeweer mee.
Toen hij zijn landbouwgrond naderde zag hij een blauwgelakte personenauto. De bestuurder van het voertuig reed weg toen hij het voertuig van Choenielall zag.
De landbouwer zag twee manspersonen op zijn landgoed die wegrenden. Hij ging hen achterna en het gelukte hem een van de daders tot stoppen te dwingen.
Volgens zijn verklaring sommeerde hij de man te gaan liggen,maar hij gaf geen gevolg aan zijn bevel,waarna hij eerst in de lucht schoot en daarna gericht. De man is in zijn borststreek geraakt en overleed ter plaatse.

De personalia van de manspersoon is vooralsnog onbekend, aangezien hij niet bekend is in de omgeving.

Het jachtgeweer dat gedekt is, is hangende het verdere onderzoek in beslag genomen. Choenielall is aangehouden en na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.