Lancering van het E-rijbewijs in Suriname

In het kader van de verdere ordening van het openbaar verkeer heeft de minister van Justitie en Politie K. Amoksi op dinsdag 9 februari het eerste elektronisch rijbewijs (E-rijbewijs) in ontvangst genomen.

De lancering van het E-rijbewijs vond plaats in de grote zaal van de afdeling Rijbewijzen, die gevestigd is te Nieuwe Haven. Minister Amoksi presenteerde met trots aan de aanwezigen, het eerste E-rijbewijs dat hij uit handen van het hoofd van de afdeling Verkeer, de Hoofdinspecteur M. Blackson in ontvangst mocht nemen.

Bij deze activiteit waren verder nog aanwezig de Korpschef van het Korps Politie Suriname, Hoofdcommissaris R. Prade, de ex-voorzitter en de ondervoorzitter van het E-Government.

In een korte toespraak gaf Hoofdinspecteur Blackson aan dat alvorens deze lancering kon plaatsvinden, het project rond de E-rijbewijzen heel wat stagnaties heeft gekend. Eén hiervan heeft te maken met de wetgeving.
Met de invoering van dit systeem wordt beoogd dat de controles op termijn, efficiënt uitgevoerd kunnen worden en dat de dienstverlening naar de samenleving wordt verbeterd. Zo kunnen er op dag basis honderden rijbewijzen worden geprint, waardoor er geen lange wachttijden ontstaan. Tot slot deed Hoofdinspecteur Blackson een beroep op de geslaagden om via de media de berichten met betrekking tot het afhalen van hun E-rijbewijs te volgen.

De ex-voorzitter van het E-Government die ook aan het woord kwam, liet weten dat er op dezelfde wijze gewerkt zal worden aan het E-paspoort. De E-ID kaart die in het jaar 2019 is geïntroduceerd, heeft zijn vruchten afgeworpen. Met de invoering van dit systeem zal het onmogelijk zijn voor degene die documenten willen vervalsen of anderen willen helpen aan een rijbewijs.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.