Krankzinnige doet aan joyriding en komt tegen schutting aan

De politie van Munder kreeg in de avond van woensdag melding van een verkeersongeval aan de Kernkampweg.

Daar aangekomen werd de 18-jarige Lorenzo, S. achter het stuur aangetroffen.  Lorenzo heeft  met het voertuig de schutting van het Medisch Wetenschappelijk Instituut (MWI) aangereden. De jongeman kon geen antwoord geven op de vragen die de politie hem stelde. Hij ging tekeer. De eigenaar van het voertuig werd ook daar aangetroffen.

Volgens zijn verklaring was hij aan de Hogestraat gestopt om iets op te halen. Hij liet de motor van zijn voertuig draaiende. Plotseling zag hij een jongeman met zijn voertuig wegrijden.

Samen met een andere autobestuurder die hem te hulp schoot, achtervolgde zij het voertuig. Aan de Kernkampweg zag hij hoe de jongeman tegen de schutting van het MWI aankwam. Het voertuig en de schutting zijn beschadigd. De joyrider liep geen verwondingen op.

Lorenzo werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij in de wacht werd opgehouden. De moeder van de joyrider werd van het gebeurde in kennis gesteld. Zij gaf de wetsdienaren te kennen dat haar zoon krankzinnig is en onder behandeling is van een psychiater. Hij zou op donderdag 12 mei worden opgenomen in het PCS.  

Na overleg van een verwijs- en een opnamebrief van het PCS is Lorenzo op 12 mei met zijn moeder heengezonden en vervolgens opgenomen in de inrichting.  

De moeder van Lorenzo is bereid de aangerichte schade te vergoeden.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.