KPS weerspreekt berichtgeving betreffende informatieverstrekking via special Whats Appnummer en facebookpagina KPS

Gelet op de ontstane situatie na de protestdemonstraties van vrijdag 17 februari 2023, gaat er via social media een bericht viraal, waarbij is aangegeven dat “de afdeling Digitale Recherche van het Korps Politie Suriname (KPS) het Whats App-nummer 8744580 beschikbaar heeft gesteld voor het grote publiek, waarop men foto’s en videomateriaal kunnen verzenden die gebruikt kunnen worden voor eventuele strafrechtelijke onderzoekingen. Ook staat vermeld dat namens de afdeling Voorlichting eventuele foto’s en beeldmateriaal met betrekking tot een strafbare feit via de facebook pagina van het Korps Politie Suriname verstuurd kunnen worden”.

Het KPS weerspreekt dat deze berichtgeving van de afdelingen Digitale Recherche en Public Relations (PR) afkomstig is.

Aan de samenleving wordt het beroep gedaan niet in te spelen op deze berichtgeving, maar de officiele berichtgevingen vanuit het KPS af te wachten. Indien u twijfelt of een berichtgeving afkomstig is van het Korps Politie Suriname, kunt u dit altijd natrekken op de afdeling PR op het telefoonnummer 433211.

Op de samenleving wordt het beroep gedaan met het bovenstaande rekening te willen houden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.