KPS neemt formeel afscheid van Nederlandse politie attaché Harry van Alphen

Het Korps Politie Suriname heeft op maandag 9 oktober 2017 formeel afscheid genomen van de politie attaché van Nederland in Suriname, hoofdinspecteur van politie dhr. Harry van Alphen. Harry heeft ruim zes jaren in Suriname gediend als politie attaché. De scheidende politie attaché heeft zich in zijn periode actief ingezet om de politie-politie samenwerking meer vorm en inhoud te helpen geven. De wnd. korpschef commissaris Antonio Chin memoreerde verschillende KPS projecten waaraan Harry een bijdrage heeft geleverd. “Harry heeft zich actief ingezet voor capaciteitsversterking van het Korps Politie Suriname en leverde een onmisbare bijdrage aan de ontwikkeling van het rechtshulpverkeer”. De waarnemend korpschef bedankte Harry voor zijn goede diensten en gaf te kennen dat met Harry een sterke vriendschappelijke band is opgebouwd.
Harry merkte op in zijn toespraak dat hij ingenomen is met de prestaties van het Korps in de afgelopen periode ondanks de beperkte middelen.
De opvolger van Harry, dhr. Dennis van den Berg, werd bij die gelegenheid verwelkomd door de waarnemend korpschef. De plaatsvervangend ambassadeur, Hare Excellentie Mascha Baak die ook aanwezig was bij de vaarwel van Harry, bedankte het KPS en Harry voor de samenwerking.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.