KPS Maritiem en MAS gaan voor verhoogde veiligheid op het water

 Inspecteur Changoer van de afdeling Maritiem van het KPS en de heren Gemerts en Fung A Loi van de MAS tijdens de persconferentie.

De afdeling Maritiem van het Korps Politie Suriname (KPS) gaat samen met de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) verhoogde surveillance op de Suriname rivier uitvoeren. Controle op de rivier is ook een bevoegdheid van de politie. De twee instanties zullen optreden tegen alle vormen van overtreding op de rivier waaronder onverantwoordelijk gedrag en het laten besturen van vaartuigen door jeugdigen die daartoe niet bevoegd zijn.
In de vakantie periode nemen activiteiten toe op de rivieren in ons land. Ouders gaan met hun kinderen naar vakantieoorden die meestal grenzen aan de Suriname rivier. “Het is de verantwoordelijkheid van de ouders om te letten op wat hun kinderen doen. De lifeguards op de vakantieoorden zijn als extra toezichthouders”, zegt inspecteur Orlando Changoer hoofd van de afdeling Maritiem van het KPS.
Op grond van het Politie Handvest mag de politie, iemand die een gevaar vormt voor zichzelf of voor anderen verwijderen van de plek waar zulks gebeurd. Zo zal ook op de rivier maatregelen worden getroffen tegen personen die zich onverantwoordelijk gedragen. De verdere reactie van Changoer kan gevolgd worden op:  http://youtu.be/nDjk7p7MPmY

Om een vertiervaartuig te besturen moet de bestuurder achttien jaar of ouder zijn. Dit geeft Lloyd Gemerts, manager Maritiem Administrator van MAS mee. Er zijn reguliere controle werkzaamheden die worden uitgevoerd door de MAS op de rivieren. Buiten de grenslijn van het vakantieoord varen geeft aan dat er controle mag worden uitgevoerd op het vaartuig. De vakantiemaatregel zal moeten bijdragen tot het voorkomen van ongelukken. In geval van calamiteiten en onverantwoordelijk gedrag kan worden gebeld op het nummer 118 van de MAS.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.