KPS is ook aanwezig op het Kinderboekenfestival

kinderboek 2.kinderboek 3.kinderboek 4.

Vanaf maandag 23- tot en met zaterdag 28 maart is het Korps Politie Suriname ook aanwezig op het Kinderboekenfestival. Het festival wordt gehouden op het KKF-beursterrein. Politieambtenaren van de afdeling Jeugdzaken, de afdeling Verkeer en de afdeling PR/KPS en leden van de Biker Unit doen mee aan deze activiteit. In de morgenuren wordt de politie stand door verschillende lagere scholen bezocht. De kinderen krijgen  informatie van de collega’s over bijvoorbeeld verkeersveiligheid en seksueel molest. Waar nodig wordt gebruik gemaakt van aanschouwelijk materiaal. Aan deze jonge Surinamers wordt ook geleerd hoe zij zich moeten gedragen tegenover anderen en wat zij moeten nalaten om niet met de politie en met de justitie in aanraking te komen. Bij het geven van de informatie wordt zoveel mogelijk voorkomen dat vakjargon wordt gebruikt. Er worden ook folders aan onze gasten gegeven.

Van maandag 20- tot en met vrijdag 27 maart duurt het festival van 08.00 tot 13.00 uur en van 17.00 tot 20.00 uur. Op zaterdag 28 maart is het van 09.00 tot 19.00 uur.

“De kinderen zijn de toekomst van morgen en de toekomst is nu”

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.