KPS doet voor het eerst mee aan regionaal scholarship beursprogramma en sleept prijs in de wacht

Xyomara Pengel is één van de winnaars van de regionale Motorola Studiebeurs 2016 die jaarlijks wordt aangeboden aan studerende kinderen van politiepersoneel van de Caribische landen die lid zijn van de ACCP(Association of Caribbean Commissioners of Police).
De 31ste ACCP conferentie is in mei van dit jaar in Suriname gehouden. Een van de grote sponsoren van deze organisatie is het bedrijf Motorola. Dit bedrijf ondersteunt de doelstellingen van ACCP. Onder meer door het aanbieden van studiebeurzen. Een daarvan is het “Scholarship” project. Alle korpsen die partij zijn bij deze organisatie kunnen jaarlijks participeren hieraan. De studerende kinderen van het personeel werkzaam bij de politie worden in de gelegenheid gesteld mee te doen aan deze beurs, door middel van het schrijven van een ‘motivation letter”. Dit jaar was het de eerste keer dat het Korps Politie Suriname deelnam aan dit programma. Xyomara Pengel, dochter van inspecteur Maureen Palmtak, is na beoordeling van een jury ingesteld door Motorola, uitgeroepen tot een van de beurswinnaars.
Korpschef Agnes Daniel heeft symbolisch de cheque overgedragen aan Xyomara.
De korpschef gaf aan heel trots te zijn dat Suriname al bij de eerste deelname één van de prijswinnaars is en meer nog dat de jury heeft aangegeven dat de ‘motivation letter’ van Xyomara één van de beste is.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.