Het Korps Politie Suriname is 12 kikvorsmannen rijker

     De 12 twaalf duikers met hun instructeurs en de opleidingscoordinator 

Twaalf  politieambtenaren  zijn van 2 tot en met 19 juli 2014  opgeleid tot duikers. De opleiding is afgesloten met een examen en alle kandidaten hebben de eindstreep gehaald. Deze opleiding is verzorgd door de beroepsduiker tevens duikinstructeur de heer Marlon Panka. Er was ook een assistent instructeur in de persoon van  de heer Best. Meneer Best is  ook beroepsduiker. De training had een theoretische en een practische gedeelte. De opgeleide politie ambtenaren zijn nu in staat om  bijvoorbeeld objecten die onder water zijn te vinden en naar boven te halen. De collega’s zullen ook ingezet kunnen worden voor bijvoorbeeld verkenningswerkzaamheden of invallen vanuit het water. De cursisten hebben in de verschillende rivieren en in het stuwmeer geduikt en wel overdag als bij nacht. De heer Panka gaf bij de diploma uitreiking aan de korpschef te kennen, dat de 12 mannen regelmatig moeten trainen om de opgedane kennis en vaardigheden niet te verliezen. Voorts dat er vervolg opleidingen moeten komen om deze personen steeds beter te doen worden, waardoor hun inzetbaarheid binnen het korps groter zal zijn.

De heer Panka is al 35 jaar beroepsduiker  en werkt zowel binnen als buiten Suriname. Hij  en de heer Best zijn verbonden aan het duikbedrijf Suriname Diving.   Dit bedrijf heeft de training gratis verzorgd aan de leden van het politie korps. Korpschef Tjin Liep Shie zei zeer erkentelijk te zijn daarvoor en bedankte de leiding en de instructeurs van Suriname  Diving. Verder gaf de korpschef aan dat hij de 12 duikers in de gelegenheid zal blijven stellen  om op scherp te blijven. Met deze duikers  heeft het KPS de hulp-en dienstverlening naar de samenleving vergroot.

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.