Korpsleiding brengt politie dichtbij de gemeenschap; inspecteur Kia belast met de coördinatie landelijke buurtmanagement

Met de overdracht van een dienstvoertuig aan de landelijke coördinator Buurtmanagement, de Inspecteur van politie 3e klasse Henry Kia is er een officiële aanvang gemaakt met de doorstart van het project Buurtmanagement.

De korpsleiding wilt met dit project de politie dichterbij de gemeenschap brengen. Het gaat hier om een politiemethodiek. Daarbij zal er aansturing worden gegeven voor een structurele samenwerking met personen, instituten en NOG’s uit de desbetreffende buurten en waar nodig met partners daar buiten. Dit alles zal geschieden door te houden activiteiten ter bevordering van de veiligheid door leefbaarheid.

De politie wilt hierbij rolmodellen identificeren ter bevordering van het rechtmatig gedrag onder vooral de jongeren. De heer Henry Kia verwacht de volle medewerking vanuit de samenleving, aangezien een ieder baat heeft aan een gezonde woonomgeving”.

In het ressort Pontbuiten zijn er nog zichtbare projecten die de landelijke coördinator samen met onder andere de buurtbewoners, Stichtingen, schoolleiders, volksvertegenwoordigers, de bestuurders en de overheid zal uitvoeren.

Een gezamenlijke aanpak van dit project, wordt een groot succes.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.