Korpschef is valse berichtgeving over bijzondere bevorderingen beu

kc fotoDe korpschef van het korps Politie Suriname (KPS) laat de Surinaamse gemeenschap weten dat in de media berichten over bijzondere bevorderingen binnen het KPS onjuist zijn.Voorstellen voor bijzondere bevorderingen gaan vanuit de korpschef naar de minister van Justitie en Politie. Conform de geldende regels moet door de minister ook advies van de commissie voor overleg in politieambtenaren zaken worden gevraagd. De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van de overheid en van de politiebond.
Door de onjuiste berichtgeving is onnodig onrust ontstaan binnen delen van de politieorganisatie. De berichtgeving ondermijnt de motivatie van het personeel van het KPS en schaadt de politieorganisatie.Tegen de verantwoordelijken zullen juridische maatregelen worden getroffen. De korpschef benadrukt dat door het KPS geen voorstellen van bijzondere bevorderingen van inspecteurs en onder inspecteurs zijn gedaan en dus ook niet in behandeling zijn bij de minister van Justitie en Politie.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.