Korpschef ontmoet generaal Gendarmerie

De waarnemend korpschef commissaris Antonio Chin heeft op 5 en 6 oktober 2017 een werkbezoek gebracht aan de Gendarmerie in Frans Guyana.
Bij die gelegenheid heeft de waarnemend korpschef kennis gemaakt met de commandeur van de Gendarmerie generaal Valentini. Valentini nodigde de commissaris daarbij uit om samen met hem de troepen de inspecteren.


Tijdens het werkbezoek is er overleg geweest met de generaal en zijn staf. Daarbij is onder meer wederzijds informatie uitgewisseld over de structuur van het Korps Politie Suriname (KPS) en de Gendarmerie.


Dit initiatief van het KPS welke eind 2016 door de voormalig korpschef is geïnitieerd, is bedoeld om de vriendschapsbanden tussen beide korpsen en hun medewerkers te versterken. Medewerkers van beide korpsen hebben presentaties verzorgd. Daarnaast heeft een speciale eenheid van de Gendarmerie diverse demonstraties getoond, waarbij de nadruk is gelegd op ondermeer de paraatheid.


Generaal Valentini merkte op zeer ingenomen te zijn met het werkbezoek van de wnd. korpschef en kijk uit naar een vruchtbare samenwerking.

De delegatie van het KPS bestond uit: de waarnemend korpschef commissaris Antonio Chin, De regio commandant Oost commissaris Darnie Stolk, het hoofd Speciale Diensten, hoofdinspecteur Alimoedien Nasrullah, Gewestelijke politiecommandant regio Oost hoofd inspecteur Iwan Accord, het waarnemend hoofd Internationale Betrekkingen, inspecteur Bryan Isaacs, , het waarnemend hoofd korpsstaf, inspecteur Rishi Akkal, het waarnemend hoofd Public Relations, inspecteur Cherida Dragman, beveiliging van de korpschef agent Steven Pas, productie medewerker Public relations Gerley Baarn.

Foto: KPS by Gerley Baarn

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.