Korpschef niet ONtevreden met prestatie KPS

DSC04717

 

Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie

In tegenstelling met een artikel verschenen in een lokaal dagblad, de dato 3 februari 2014, met als kop “Korpschef niet tevreden met prestatie KPS” wenst de Publiciteit en Informatie Dienst van de politieorganisatie als volgt te reageren. Als de lezers slechts zouden afgaan op de kop van het artikel zouden zij inderdaad geloven dat de korpschef ontevreden is over zijn medewerkers. Echter zal men na het lezen van het artikel tot een andere conclusie komen. Namelijk dat de korpschef heeft aangegeven dat in het jaar 2013 het aantal overvallen drastisch gestegen is en dat de gevallen van berovingen en inbraken hoog blijven. Het KPS heeft nog steeds te maken met ongeveer 4000 inbraken en ongeveer 1000 berovingen op jaarbasis.

De politiechef heeft daarnaast ook aangegeven dat het oplossingspercentage van zaken met 20% verhoogd is. Het aantal aanhoudingen en ingevorderde rijbewijzen zijn ook drastisch verhoogd. De korpschef heeft zichzelf en de rest van het KPS als uitdaging meegegeven om voor het jaar 2014 de inbraken en berovingen met tenminste 20 % omlaag te brengen en dat de  aanklachten tegen de politie ook met tenminste 20 % omlaag moeten gaan. De conclusie vanuit de politieorganisatie is dat de kop van het artikel ongelukkig gekozen is en niet past bij de strekking van het artikel.

 

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.