Korpschef houdt inleiding bij PAHO workshop

paho-kc De korpschef van  het Korps Politie Suriname , hoofdcommissaris Agnes Daniel, heeft op dinsdag 15 november een inleiding gehouden bij de opening van de tweedaagse Pan American Health Organisation (PAHO) workshop. Het onderwerp van deze workshop was “National Consultation on Alcohol Policy and Action Plan” .

Het doel van de workshop is het beleidsplan op Alcohol Controle met een daaraan gekoppeld actieplan te ontwikkelen om het alcohol gebruik in Suriname terug te dringen. Aan deze workshop hebben vertegenwoordigers van diverse ministeries en andere actoren die betrokken zijn bij het vormen van beleid op het gebied van alcohol gebruik in Suriname deelgenomen.

 In haar presentatie heeft de korpschef  de mogelijke gevolgen van overmatig drankgebruik voor zowel de drinker als  zijn omgeving aangehaald. Ze belichte het wettelijke  kader omtrent drankgebruik, alsook de diverse bevoegdheden welke de politie heeft bij het constateren van gevallen, waarbij personen onder invloed van een stof, deelnemen aan het verkeer.

Ook werd gekeken naar het verband tussen alcohol misbruik en huiselijk geweld. De korpschef  gaf  aanbevelingen mee, om drank misbruik enigszins te beteugelen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.