Korps Politie Suriname treft landelijk maatregelen voor “ Owru yari” viering

Het Korps Politie Suriname heeft in verband met de te verwachten drukte rond de Owru Yari viering binnen alle regio’s de reguliere werkzaamheden verhoogd. Al geruime tijd zijn alle ressorten en de speciale eenheden in stelling gebracht.
Samen met manschappen van het Nationaal Leger die landelijk bijstand verlenen aan de politie worden er in de verschillende ressorten surveillance uitgevoerd. In verband met de activiteiten in het centrum van Paramaribo op 31 december zijn reeds maatregelen getroffen om voldoende politieambtenaren op de been te brengen. Ondanks deze activiteit zullen de woonwijken niet worden verwaarloosd en zal de politie ook daar op scherp staan.
De gemeenschap zal veel geconfronteerd worden met algehele wegcontroles bekend als roadblocks. Er zullen opvallende en onopvallende surveillances worden uitgevoerd.
De politie zal eveneens letten op de naleving van vergunningsvoorwaarden van winkels, supermarkten en drinkgelegenheden, alsook vuurwerkverkooppunten.
Aan provisie winkels en supermarkten wordt vergunning verleend alcoholische dranken die in fabrieksverpakking te verkopen die echter niet daar genuttigd mag worden.
Het volgende wordt onder de aandacht van verkopers van alcoholhoudende drank gebracht;
De wet op drankhuizen en huizen van openbare vermakelijkheden en de wet tot regeling voor verkoop van gedistilleerd geven aan dat alcoholhoudende dranken niet zullen worden geschonken, toegediend of verstrekt aan personen die kennelijk dronken, opgewonden of beneden de leeftijd van 18 jaar oud zijn.
De politie doet een beroep op de samenleving om alle verdachte zaken in de omgeving door te geven.
Indien u een tip hebt en u anoniem wenst te blijven kunt u altijd bellen op het nummer 179.
Aan ouders en verzorgers wordt gevraagd te letten op hun minderjarige kinderen bij het afschieten van vuurwerk.
Het werpen /gooien van vuurwerk op de openbare weg is verboden. Deze handeling kan zorgen voor schade aan goederen, personen of dieren. Ziet u erop toe dat er geen vuurwerk wordt geworpen naar honden of andere dieren toe. U wordt geadviseerd een plek uit te kiezen waar het risico op het vernielen van goederen van anderen minimaal is.

Identiteit overleden rover Condorstraat bekend
De identitteit van de crimineel die dodelijk is geraakt bij de beroving aan de Condostraat is bekend. Het gaat om de 28-jarige DelfinusTooy alias “DelpaPie”. Delfinus was een bekende van de politie die eerder voor berovingen in verzekering is gesteld. Bij één van de eerdere berovingen liet één van zijn kompanen het leven.
Delfinus is in vroege ochtend van 25 december met nog een andere crimineel de woning van John Noordwijk en zijn gezin binnengedrongen. Het latere slachtoffer moet het gestommel hebben gehoord en ging erop af. Hij werd samen met zijn gezin door de criminelen onder schot gehouden. Op een bepaald moment raakte hij in een worsteling met één van de rovers. Er zijn daarbij schoten gelost. De crimineel die geraakt is, vluchtte het huis uit en zeeg neer.
De 46-jarige John Noordwijk die ook geraakt is werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis, waar hij het leven liet.
Aan de hand van de aangetroffen sporen, bestaat het vermoeden dat de tweede verdachte een verwonding moet hebben opgelopen.
De politie onderzoekt de zaak verder.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.