Korps Politie Suriname neemt afscheid van Braziliaanse Politie attache

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft op vrijdag 12 mei formeel afscheid genomen van de Politie Attache van Brazilië in Suriname, de Federale Commissaris van Politie Rafael Pinto Marquez De Souza.
Bij die gelegenheid welke plaatsvond op het hoofdkwartier van het Korps Politie Suriname, heeft de korpschef Agnes Daniël, de Federale politie commissaris bedankt voor het bijdragen aan de verdieping en bestendiging van de bilaterale samenwerking tussen het KPS en de Federale Politie van Brazilië. Ze memoreerde daarbij diverse specialistische trainingen waaraan politiemedewerkers hebben deelgenomen in Brazilië waaronder deelname van het KPS aan de Internationale Coöperatie centrum tijdens de Olympische- en para Olympische spelen in Brazilië, politie-politie informatie uitwisseling en trainingen in de Portugese taal.
De korpschef gaf aan dat ze met hem, alsook zijn voorgangers, prettig heeft mogen samenwerken. Daarnaast kijkt ze uit naar een prettige samenwerking met zijn opvolger met wie reeds een kennismaking heeft plaatsgevonden.
In de toespraak van de scheidende politie attache benadrukte hij de zeer vruchtbare en coöperatieve samenwerking met het KPS. De Federale politie zal zich blijven inzetten om transnationale georganiseerde criminaliteit aan te pakken en KPS te ondersteunen daarin. Naast de politie attache waren aanwezig de Charge de Affaire van de Braziliaanse Ambassade in Suriname, João Andre Silva De Oliveira, de Defense, Navy and Army Attache van Brazilie in Suriname, Lt. Colonel Alexander de Sa Vilela, the Chef van de Braziliaanse Marine missie in Suriname, Kapitein Claudio Zupo Valente en leden van het Korps Politie Suriname.
Commissaris Rafael De Souza heeft zijn missie in Suriname aangevangen op 20 mei 2015. Hij is de vierde Politie Attache die Brazilië heeft uitgezonden naar Suriname om invulling te geven aan de bilaterale politiesamenwerking.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.