Korps Politie Suriname: misleidende informatie in de samenleving

Het Korps Politie Suriname wenst n.a.v. de ruis die is ontstaan in de samenleving over het al dan niet bestaan van afspraken met het Openbaar Ministerie voor het in ontvangst nemen van een petitie, opheldering te verschaffen.

Dhr. Marcel Oostburg heeft in een meeting met de ressort commandant van Centrum op donderdag 29 februari 2024, zijn voornemen besproken om een petitie aan te bieden aan het Openbaar Ministerie op vrijdag 1 maart 2024. Tijdens dat gesprek welke plaatsvond te politiebureau Centrum, zaten diverse functionarissen van het Korps Politie Suriname aan.

Dhr. Marcel Oostburg werd aangehoord door de politie en meegedeeld dat de politie aanwezig zal zijn voor de openbare orde handhaving. De politie wenst te benadrukken, dat zij (de politie) geen enkele afspraak heeft gemaakt met het Openbaar Ministerie omtrent het in ontvangst nemen van een petitie.

Op vrijdag 1 maart 2024, nadat dhr. Marcel Oostburg de politie meldde dat hij wenst over te gaan tot de aanbieding van de petitie, werd afgestemd met het Openbaar Ministerie, die kenbaar maakte dat de ondersteuningsactie geapprecieerd werd en dat er geen behoefte bestaat om een petitie in ontvangst te nemen. Dit werd aan dhr. Marcel Oostburg medegedeeld door de politie.

Het Korps Politie Suriname betreurt de ruis die is ontstaan en doet een dringend beroep op de samenleving, om zich niet te laten misleiden door onware c.q. valse berichtgevingen van derden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.